Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Pedicure behandelingen

 

 1. Aan het begin van de behandeling krijgt u van mij een lekker kopje koffie/theeDaarna maak ik een anamnese, dit is het noteren van uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang zijn bij de behandeling. Dan kijk ik goed naar uw voeten en worden alle aandoeningen ingevoerd in mijn computer.
 2. Desinfectie van de voet. 
 3. Eventueel verdikte nagels dun maken
 4. Nagels knippen.
 5. Nagels polijsten. 
 6. Nagelomgeving schoonmaken.
 7. Eventueel ingroeiende nagels behandelen.
 8. Eventueel eelt en/of likdoorns  verwijderen10.Desinfectie van de voet 
 9. Drukvrij leggen van nagel of plek waar likdoorn zat.
 10. Een ontspannende korte massage
 • Mijn specialisatie
 1. Nagelbeugel-techniek : Het tijdelijk verbeteren en herstellen van de nagelplaat door een beugel (o.a. een dun metalen draadje) over de nagel geplaatst die er voor zorgt dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de wal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te gaan groeien. Deze vorm is geheel pijnloos. De beugel wordt met kunsthars vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen. De beugel groeit dan met de nagel mee.
 2. Siliconentechniek:Een orthese wordt gemaakt voor rode/ drukgevoelige plaatsen aan of tussen de tenen en bij afwijkende teenstanden bij personen met DM of RM die onder controle staan en waarbij geen sprake is van een of meerdere belastende risico’s. indien daar wel sprake van is , wordt een silicone orthese uitsluitend gemaakt na verzoek tot behandeling door verwijzend arts..
 3. Druk verdeling technieken: Het tijdelijk ontlasten van (off- loading)van (gedeelten) van de voet en/of tenen bij tekenen van verhoogde druk bij- personen met DM en RM met behandeling van vilt, fleecy web, ect. Het gaat hier niet om de wondverzorging zelf (dat is voorbehouden aan gespecialiseerde wondbehandelaars) maar om de druk te verdelen rondom het ulcus of de wond, waarbij de wond, verzorgd kan worden op aanwijzing van arts.
 4. De voet van een cliënt met een verlamming
  Naast het uiterst hygiënisch verzorgen van deze voeten is het van belang dat dee voeten regelmatig gescreend worden om complicaties te herkennen, er adequaat omgegaan wordt met contra-indicaties, de schoenen gecontroleerd worden op de juiste maat en pasvorm en dat de cliënt bij complicaties wordt doorverwezen.
 5. De verwaarloosde voet
  Verwaarlozing van de voeten is voor een deel de bepalende factor van voetklachten. Belangrijk is dat de voeten goed verzorgd worden. Als de cliënt hier zelf niet tot in staat is, is het verstandig een medisch pedicure te bezoeken. Verwaarloosde voeten hebben naar mijn mening (zeker de eerste paar behandelingen) veel aandacht nodig. De behandeling vergt vaak veel tijd en heeft professionele zorg nodig.
 6. De oudere voet
  Veel senioren maken gebruik van een pedicure. Door de ouderdom lopen senioren meer risico op bepaalde voetklachten. Deze voetklachten zijn dan ook vaak aanwezig en vaak zijn de senioren niet (meer) in staat de voeten zelf te verzorgen. De medisch pedicure zal ook deze voeten zeer zorgvuldig behandelen.
 7. De reumatische voet
  Ook voor een reumapatiënt is het zeer belangrijk om zijn/haar voeten regelmatig te laten behandelen door een gespecialiseerde pedicure. Daar worden uw voeten zorgvuldig behandeld en regelmatig gescreend. Uw voeten zullen getest worden op o.a. gevoel, temperatuur en beweeglijkheid. Naar aanleiding van deze test verwijs ik u, indien nodig, en natuurlijk in overleg met u, door naar de huisarts of podotherapeut.
 8. De diabetische voet
  Voor een diabetespatiënt is het zeer belangrijk om zijn/haar voeten regelmatig te laten behandelen door een gespecialiseerde pedicure. Daar worden uw voeten zorgvuldig behandeld en regelmatig gescreend. Uw voeten zullen getest worden op o.a. gevoel, temperatuur en beweeglijkheid. Naar aanleiding van deze test verwijs ik u, indien nodig, en natuurlijk in overleg met u, door naar de huisarts of podotherapeut. Ook krijgt een diabetespatiënt adviezen mee over het verzorgen van de voeten en indien nodig een schoenadvies.
  Gezonde voeten leiden tot een betere mobiliteit en betere mobiliteit leidt tot een beter leven, minder complicaties en minder medicatie.
 9. Onychoplastie  (De nagelprothese) :  Een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Over de verschillende soorten kunstnagels bestaan heel wat onduidelijkheden. Grofweg zijn er twee soorten : UV.- of gel nagels en acrylnagels.