Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on 9 Feb 2015 in Nieuws

Belangrijke informatie voor Diabetes Patiënten 2016!

Belangrijke informatie voor Diabetes Patiënten 2016!

Graag informeren we u over wijzigingen die plaats hebben gevonden met betrekking tot de vergoedingen vanuit de basisverzekering voor mensen met diabetes mellitus.

In het verleden is er waarschijnlijk bij u een SIMM classificatie bepaald door de praktijkondersteuner. De SIMM classificatie  geeft aan hoe hoog het risico is voor u dat u wondjes aan de voeten oploopt, die vervolgens nog grotere problemen kunnen veroorzaken.

Mensen met een SIMM 1 of hoger hadden recht op vergoeding  vanuit de basisverzekering van onderzoek en behandelingen door podotherapeut en pedicure.
Per  1 januari 2015 gaat het beleid veranderen en wordt er meer op toegezien dat de zorg die gegeven en vergoed wordt ook echt medisch noodzakelijk is. Verzorgende aspecten zoals het knippen van gezonde nagels wordt vanaf 2015 (nu echt) niet meer vergoed. Dit is door de overheid bepaald en verzekeraars hebben hier uitvoering aan gegeven.

Wanneer u door een beperking zelf uw voeten niet kunt verzorgen, niemand in de omgeving u hiermee kan helpen en u kunt de verzorging door een pedicure zelf niet betalen, dan kan u proberen aanspraak te maken op voetzorg betaald door de gemeente.

Om te bepalen wie in aanmerking komt voor de medisch noodzakelijke voetzorg worden vanaf 1 januari zorgprofielen bepaald.

De podotherapeut kan dit zorgprofiel vaststellen en een behandelplan bepalen en stemt dan af met de pedicure hoeveel zorg deze mag leveren.

Als u een SIMM 1 heeft gehad in het verleden kan er sprake zijn van een zorgprofiel waarin de voetzorg wel basisverzekerde zorg betreft, maar het kan ook zijn dat u in een zorgprofiel  valt waarbij de behandelingen niet meer vergoed worden. Hiervoor zijn criteria opgesteld waar alle zorgverleners zich aan moeten houden.

Wanneer u een SIMM 2 of hoger heeft, zult u automatisch een zorgprofiel 2, 3, of 4 hebben. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet u eerst een afspraak maken bij de podotherapeut voor het vaststellen van een behandelplan. De podotherapeut kan het gehele behandelplan vervolgens voor u declareren bij de zorgverzekeraar.

De podotherapeut doet allereerst uitgebreid onderzoek naar waar de risico’s vandaan komen en of deze kunnen worden behandeld; daarnaast bepaalt de podotherapeut in welke mate medisch noodzakelijke voetzorg nodig is.

Als de pedicure normaal bij u aan huis komt, zal zij dit aan u moeten doorberekenen omdat dit niet onder de basisverzekerde zorg valt.

 

U kunt een afspraak maken met RondOm Podotherapeuten voor het opstellen van het behandelplan.

Het telefoonnummer is 088-11 80 500 (iedere werkdag van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar). RondOm Podotherapeuten is gevestigd in de deze regio op onderstaande locaties:

–          Fysio-med Bravenboer: Willem Pijperlaan 8B, 6711 ER Ede

–          Gezondheidscentrum de Zwaai: Synagogestraat 103-105, 3901 TR Veenendaal

–          Gezondheidscentrum Veenendaal: Nijverheidslaan 3a, 3903 AL Veenendaal

–          Gezondheidscentrum Rhenen: Nieuwe Veenendaalseweg 51a, 3911 ME Rhenen

–          Gezondheidscentrum de Dennenkamp: Generaal Urquhartlaan 18, 6861 GG Oosterbeek

–          Gezondheidscentrum Voorthuizen: Smidsplein 24, 3781GR Voorthuizen

–          Huisartsenpraktijk de kromme akker: Gaffel 2, 3781CL Voorthuizen

–          Fysiotherapie Medifit: Wethouder Rebellaan 132, 3771 KA Barneveld

–          Fysiotherapie Barneveld: Churchillstraat 52, 3772 KV Barneveld

–          Medisch centrum de Burgt: Nederwoudseweg 17, 3772 TD Barneveld

–          Gezondheidscentrum Lunteren: Barneveldseweg 11b, 6741LH Lunteren

Met vriendelijke groet

Yuwadee Jitrattana

Samenwerken met RondOm podotherapeuten

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *